Vaders

Speeddate

Veel mannen dragen nog steeds een stuk eenzame held in hen en als vader zijn ze zoekende naar hun rol in de opvoeding. Tijdens de congresdag op 3 december maakten we in deze speeddate kennis met drie organisaties die mannen ondersteunen in deze zoektocht.

1) De Vaderronde - Michaël Sleeckx, Centrum voor Algemeen Welzijn Stad Antwerpen

Het project De Vaderronde is er voor vaders met kinderen tussen 10 en 25 jaar. Ze delen ervaringen over wat er wel en niet werkt in hun gezin. De Vaderronde bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur, Elke bijeenkomst heeft een eigen thema: Tieners en verantwoordelijkheid nemen; Macht en onmacht ervaren in je vaderschap; Moeders en vaders in de opvoeding, wie doet wat?

“Door bijeenkomsten voor vaders van tieners te organiseren bieden we een kans aan om de wijsheid, waar elke vader een stuk van in zich draagt, met elkaar te delen. Wat voor één vader een evidentie lijkt, is voor de andere een openbaring. En omgekeerd.”  

Contactgegevens:
sleeckx.michael@gmail.com
0484 90 35 75

2) Vaderklap – Wim Schotsmans

Vaderklap wil inspireren en motiveren, vaders samenbrengen. Maar ook aandacht vragen voor de rol en de plaats van de vader in een snel veranderende wereld, zowel binnen het gezin, werk, maatschappij, opvoeding… Iedereen die met vaders werkt, behoort tot onze doelgroep.

“We proberen niet alleen te inspireren met leuke verhalen en activiteiten, maar ook ruimte te maken waar vaders hun vragen en zorgen kunnen delen en bespreken.”

Contactgegevens
Vaderklap, Lindenlaan 65 – 9120 Beveren
Wim@vaderklap.be
www.vaderklap.be

Download presentatie

3) De Sloep – Jan-Maarten Dooremont en Flore Depoortere

Een boek, documentaire en binnenkort een nieuw magazine vatten al deze kennis en 10 jaar praktijkervaring mooi samen. Graag neemt De Sloep jou mee in het verhaal van de (kwetsbare) vader. Hoe kijk je naar vaders tijdens de dagelijkse werking? Waar liggen de kansen of waar zijn er valkuilen? Hoe bereik je ‘simpelweg’ meer vaders? Moet je speciaal een vadergroep opstarten om vaders te bereiken? Laat de moeder de vader toe om vader te zijn? Je krijgt antwoorden op deze vragen. We geven jullie graag wetenschappelijke weetjes, handvaten en tips om samen de vaderrol te (her)ontdekken.

Contactgegevens:
De Sloep vzw, Bevelandstraat 26 – 9000 Gent
09 324 38 58
Jan-maarten@desloep.be
www.desloep.be
Bekijk de documentaire

Download presentatie