Ondersteuning aan jonge ouders en tienerouders

Speeddate

De meeste jongeren wonen thuis bij hun ouders, wonen bij hun ouders en beleven hun jeugd ten volle. Daarnaast zijn er ook jongeren die op jonge leeftijd mama of papa worden. Dat plaatst hen meteen in een aparte positie: er is wel een aanbod voor jongeren en ook één voor jonge ouders, maar wat voor mensen die beide tegelijk zijn? Zo dreigen tienerouders tussen wal en schip te belanden. Echter een tienerzwangerschap hoeft niet problematisch te zijn. Maak kennis met drie ondersteuningsmogelijkheden uit Vlaanderen tijdens deze speeddate.

1) Lien Mulier en Marieke Spittaels – LEJO VZW
Team tienerouders van LEJO vzw stelt zichzelf en hun visie voor op het werken met tienerouders.

2) Kirsten Elen – Fara vzw
Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er allemaal voor tieners? Maak kennis met Fara. Wie ze zijn, wat ze doen en zoveel meer.

3) Innovatieve ondersteuning van pril ouderschap: kansen en uitdagingen door Peter Decuyper (coördinator) en Sarah Cellier (IMH-therapeute) – Centrum voor Jeugdzorg “De Kantel” vzw
Het project “ouder-kind opname” betreft een bijzondere samenwerking tussen de studiowerking en de infantwerking, waarbinnen specifieke hulp wordt geboden aan jonge ouders en hun kindje(s) om de individuele ontwikkeling en de onderlinge band maximaal te versterken en een breuk te vermijden.